Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started
This kurs is currently closed

Velkommen til People4you som barnehageassistent!

child, boy, toddler-1522870.jpg

Før du starter oppdrag, er det viktig at du tar dette kurset først

Når kan du ta oppdrag?

Det kan være krevende å jobbe med og i barnehager. Noen ganger klarer barnehagen å planlegge fraværet som kommer og de bestiller i god tid, men veldig ofte så ringer de og skal ha noen med en gang eller dagen etter. Det gjør at vi til hele tiden må ha en oppdatert oversikt over når du er ledig. Derfor vil du hver torsdag motta en tekstmelding med spørsmål om når du kan jobbe uken etter. Det er veldig fint om du raskt kan svare hvilke dager du kan jobbe og eventuelt om du ikke kan jobbe.

Våre forventninger

Vi har en forventning om at du kan jobbe de dagene du har sagt du kan jobbe. Hvis du ikke kan jobbe på oppsatte dager, så forventer vi at du gir oss raskt beskjed. Ha gjerne lyd på telefon, slik at det er mulig å få tak i deg, når vi ringer en tidlig morgen. Når du har takket «ja» til et en vakt, så er du bundet til å jobbe det du har takket «ja» til. Det skaper frustrasjon hos oss og i barnehagen vi har bekreftet deg til, når vi må bytte deg ut med en annen. Det er ikke alltid vi klarer å erstatte deg heller.

Fravær

Dersom du er syk/har sykt barn og ikke kan komme på jobb. Vil vi at du ringer og gir beskjed til People4you (Stanislava eller Ann Christin), slik at vi kan finne en som kan erstatte deg den dagen. Det må gjøres innen klokken 7 på morgenen. Vet du om fraværet dagen før, gi oss beskjed, så vi kan planlegge bemanningen bedre.

Det er utfordrende og spennende å jobbe som barnehageassistent i ulike barnehager og avdelinger. Du skal bli kjent med nye mennesker, barna, de ansatte og foreldre til barna. Det er derfor viktig at du setter deg inn i rutinene og planene avdelingen har den dagen, så du raskt er i gang med jobben.

Dette er eksempler på spørsmål du kan stille:
 • Hvor mange barn er på avdelingen?
 • Hvordan ser dagen ut? Dagsplanen?
 • Hvilke rutiner har de rundt mat, stell, påkledning og når de er ute med barna?
 • Hvilke voksne skal du forholde deg til?
 • Hva ønsker de at du skal bidra med?
 • Er det noe allergier eller andre ting hos barna du skal ta hensyn til?
Avdelingen trenger din hjelp. Du jobber i stedet for en som er borte fra jobb. Det er ikke alltid de har tid til så mye opplæring, men still allikevel spørsmål og by på deg selv. Vis hva du kan og er du usikker så spør. Ta i et tak der du ser det er behov og vær aktiv. Det setter de veldig stor pris på.

Praktisk informasjon når du er på jobb:

 • Vask eller ta sprit på hendene når du kommer på jobb, før måltider, før og etter stell, mellom avdelingene og når du kommer inn etter å ha vært ute
 • Ha på klær som tåler å lekes i
 • Ha gode sko og utetøy som passer til været
 • Private mobiltelefoner brukes ikke på avdelingene/i arbeid med barna
 • Det er 30 minutters betalt pause hver dag, det vil si at du må være tilgjengelig på arbeidsplassen i pausen
 • Det er forbud mot å røyke og snuse i arbeidstiden når du jobber i barnehage

Oppdrag – Timelister

For hver dag du er i jobb lager vi en oppdragsbekreftelse. I oppdragsbekreftelsen står det hvor du skal jobbe og klokkeslett. Dette er grunnlaget for timelistene. Timelisten kan leveres inn via nettsiden vår www.people4you.no eller vår app; Webtemp. Begge steder logger du deg inn med din e-mail adresse og passordet ditt. Vi har delt måneden i to. Det vil si at timene fra 1. til 15. leveres inn den 16. og lønnes den 9. måneden etter. Timene fra 16. til 31. leveres inn den 1. og lønnes den 24. samme måned. Hvis lønningsdagen er i en helg eller helligdag, får du lønnen på konto arbeidsdagen før.

 Vi gleder oss til å bli bedre kjent med deg!

 

Det er Stanislava Vasileva og Ann Christin Winger Byhrø som du vil ha mest kontakt med.

Velkommen til oss! 😊

Stanislava Vasileva tlf.nr. 97 56 01 07 Ann Christin Winger Byhrø tlf.nr. 97 78 13 60

Klar for kurs?

Vi trenger at du gjennomfører dette kurset før du starter opp hos oss.

I dette kurset vil du få kjennskap til de grunnleggende og mest viktige tema i forhold til det å gjøre en god jobb i barnehagen. Du vil få bli kjent med den nye rammeplanen for barnehager, voksenrollen, barns behov og utvikling, foreldresamarbeid og spesiell kunnskap om de yngste barna, barn med ekstra behov, språkarbeid og mobbing. Kurset består av 11  leksjoner og mellom hver leksjon vil du få noen spørsmål du skal besvare. Når alle leksjoner er gjennomført har du bestått kurset.

Fagansvarlig for dette kurset er Cursus AS v/ Bibbi Sælthun.

Lytt og lær!

Hver leksjon presenteres også i audioformat. Det vil si du kan lytte i stedet for å lese. Helt opp til deg! I lydklippene vil du i tillegg møte en nyansatt, Petter, og Janne som har ansvaret for Pettes første tid i barnehagen.

0:00 / 0:00
Velkommen til kurs!

Skroll til toppen